Bli volontär

Att vara volontär

Välkommen in!


För att alla våra gäster ska få en trevlig upplevelse krävs det att det finns personer som kan fixa med kaffe, baka mjukkaka, ställa fram bänkar, spika fast en bräda eller planntera en blomma eller två. Vi har idag en engagagerad styrelse, men det räcker inte alltid till. Från och med 2023 kommer vi därför att välkomna volontärer in i vår verksamhet!


Som volontär förbinder du dig inte till någonting utan är med vid de tillfällen och de arbetsuppgifter som passar dig. 

När det finns behov av hjälp kontaktar vi dig som då får ta ställning till om huruvida du kan eller inte just den gången. Så, det är helt upp till dig när, med vad och hur ofta du väljer att sträcka ut en hjälpande hand.  

Om du vill finnas med på vår kontaktlista kan du trycka på knappen här nedan och fylla i vårt kontaktformulär, alternativt slå en signal eller skicka ett mail. 

Sugen på ett större uppdrag?


Som i allt föreningsarbete så finns det alltid behov av drivna styrelseledamöter. I vår förening behöver lite av allt: människor med intresse för service och ett gott värdskap, personer med kunskaper inom bygg och byggnadsvård, personer med intresse för kultur och historia eller helt enkelt trevliga människor som vill vara med och driva föreningen och Norsjö hembygdsområde in i framtiden. Välkommen att höra av dig!

Som volontär är du med & bidrar till:

  1. Hembygdsområdets fortsatta existens

  2. En trevlig upplevelse för gästen

  3. Visionen om världens bästa vardag!


Samtidigt som du får använda dig av dina styrkor och komma in i en trevlig gemenskap!

NBHFs Styrelse
Hembygdsföreningens styrelse består av sju ledamöter och 3 suppleanter. Styrelsen sammanträder ca 5 gånger per år utöver arrangemang. Idag har vi 5 fasta arrangemang per år där styrelsen deltar och hjälper till med uppgifter. Vi hoppas kunna avlasta styrelsen från en del av driften genom att få in fler volontärer, så att mer energi och tid kan läggas på att bevara vårt kulturarv och utveckla verksamheten.